Uhapšene tri radnice zemunskog Centra za socijalni rad

Tri radnice Centra za socijalni rad - odeljenja u Zemunu uhapšene su zbog sumnje da su počinile krivično delo prevare, saopštio je MUP.

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2017.

18:10

Default images
Foto: Freeimages

Postoje osnovi sumnje da su B.P. (57), M.K. (51) i N.K. (54) od 2010. do sredine 2014. godine, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi, za 19 osoba sačinile veći broj rešenja o jednokratnoj pomoći, za osobe koje nisu evidentirane kao korisnici centra u Zemunu i tako oštetile budžet grada za više od 1,7 miliona dinara.

Sumnja se da je B.P. ta rešenja overavala pečatom Odeljenja centra za socijalni rad Zemun, iako je znala da nisu verodostojna i da su sačinjena bez sprovedene procedure i bez evidentiranja u elektronskom sistemu Centra.

Na taj način osumnjičene su dovele u zabludu Odsek za računovodstvo Centra za socijalni rad u Zemunu da obavi isplatu jednokratne pomoći.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedene Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

Policija ih je uhapsila postupajući po prijavi Gradskog centra za socijalni rad Beograd i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je saopštio Gradski centar za socijalni rad, ta ustanova je, u saradnji sa resornim ministarstvom, nakon saznanja da postoji sumnja na zloupotrebu službenog polažaja u zemunskom odeljenju, pokrenuo postupak interne finansijske kontrole.

U tom postupuku je utvrđena nepravilnost koja je prijavljena nadležnim organima, tužilaštvu i MUP-u.

"Ukoliko se dokaže krivica osumnjičenih radnika, Gradski centar za socijalni rad u Beogradu će postupiti i preduzeti mere u skladu sa Pravilnikom o radnoj disciplini i pravilima ponašanja zaposlenih", navodi se u saopštenju.

To je, kako se dodaje, izolovan slučaj, a na osnovu sprovedene revizije u svim odeljenjima Centra utvrđeno je da zaposleni obavljaju posao u skladu sa zakonom i Etičkim kodeksom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: