Tramp: Odličan potez Putina, znao sam da je pametan

Oduvek sam znao da je Putin pametan, naveo je Donald Tramp na Tviteru, komentarišući odluku ruskog predsednika da ne protera američke diplomate.

Izvor: B92, RTS

Petak, 30.12.2016.

21:17

Tramp: Odličan potez Putina, znao sam da je pametan
Foto: Gettyimages

Izabrani predsednik SAD Donald Tramp naveo je na Tviteru da je odličan potez Vladimira Putina, koji je odlučio da se ne proteraju američke diplomate.

"Odlaganje je sjajan potez (od strane V. Putina) – Oduvek sam znao da je pametan!", naveo je Tramp.

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama je u četvrtak potpisao dekret o uvođenju novih sankcija Rusiji zbog navodnog mešanja u američke predsedničke izbore, naloživši proterivanje 35 ruskih diplomata iz ruske ambasade u Vašingtonu i konzulata u San Francisku, dajući im rok od 72 časa da sa porodicama napuste SAD.

Ruski predsednik Vladimir Putin je potom poručio da neće proterati nijednog američkog diplomatu u znak odmazde zbog najnovijih sankcija Vašingtona Moskvi.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je prethodno predložio Putinu da iz zemlje proteraju 31 zaposlenog u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Moskvi i četiri radnika američkog konzulata u Sankt Peterburgu.

U okviru mera američke vlade protiv Rusije, ruskim državljanima je zabranjen pristup u dva objekta u SAD koji su u vlasništvu ruske vlade.

Konvoji diplomatskih vozila od kojih su neki nosili kutije napustili su dva ruska objekta uz nadzor agenata Stejt departmenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: