Nastavak suđenja Branku Lazareviću

Suđenje bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću za odavanje poverljivih podataka biće nastavljeno u Specijalnom sudu.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2016.

00:49

Default images

Lazareviću se sudi u objedinjenom postupku u kome su optuženi i nekadašnji rukovodilac u Ministarstvu unutrašnjih poslova Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović koji je u bekstvu.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Lazarević je 2008. i 2009. kao pripadnik organizovane kriminalne grupe optuženog narko dilera Darka Šarića u više navrata odavao "naročito poverljive podatke" koji predstavljaju službenu tajnu o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku, koji je bio u toku.

Suđenje je počelo 5. novembra u Specijalnom sudu u Beogradu, iz šestog pokušaja.

Na prethodnom ročištu, 25. novembra Lazarevićeva odbrana je osporavala zakonitost načina na koji su prikupljeni dokazi tužilaštva koje je ostalo pri stavu da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: