Vučić o migovima: 1995. i 1999. nikada više

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti i da je snaga Srbija to što ne menja svoju politiku.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 22.12.2016.

20:22

Vučić o migovima: 1995. i 1999. nikada više
Foto: Tanjug

"Nisam od onih što kad ode u Moskvu govori jedno, a kad ode u Vašington govori drugo. U Moskvi kažem da smo mi na evropskom putu, u Vašingtonu kažem da nećemo da uvodimo sankcije Ruskoj federaciji. To je naša politika", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Vučić je rekao da Srbija MiG-ove 29 iz Rusije dobija "potpuno besplatno", a da će platiti samo rakete (vazduh - vazduh i vazduh - zemlja) koje želi da ima.

Osim toga, Vučić je naveo da će Srbija "sa deset najmoćnijih letelica kao što su migovi u narednih 14 godina biti apsolutno prva u regionu".

On je rekao da će sa nabavljenim migovima Srbija moći da zaštiti "gradove, sela i mostove", ali da nema nameru da vodi bilo kakve ofanzivne ratove i sukobe.

"Mi smo ovo uradili bismo zaštitili našu decu i da bismo im garantovali budućnost. Mnogo smo srpskih glava izgubili", rekao je premijer Srbije-

On je dodao da je on avione MiG-29 tražio u više navrata od predsednika Rusije Vladimira Putina, zato što "brine o budućnosti Srbije".

"Naš narod onakvu sudbinu kakvu je doživljavao 1995. i 1999. godine više neće doživeti", rekao je Vučić i dodao da je Srbija mnogo naučila iz svojih grešaka i da ima drugačiju i bolju budućnost.

Premijer je istakao da je on za to "kriv", jer je u razgovorima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom više puta tražio avione.

Naveo je i da je njegov posao da se pobrine, zajedno sa predsednikom republike za bezbednost zemlje.

"Hoćete li da dočekamo bilo šta nespremi kao što smo ranije bili, da se busamo u prsa, a da posle gubimo sve što stignemo, ili da budemo uvek odmereni, ali da gledamo kako da zaštitimo granice, sela, mostove. Danas Srbija to može", rekao je Vučić.

Osim toga, Vučić je naveo da će vanredni parlamentarni izbori, ukoliko ih bude, biti održani zajedno sa predsedničkim na proleće.

Ima da blješti - i Beograd i Niš i Novi Sad

Srbi, kako je rekao, nikad nisu zadovoljni.

"Mi smo po tom pitanju licemeri. Toga se setimo tek kad neko ode s vlasti, i obično kukamo. Kod nas je problem i kad blješti grad, a pre dve godine je bilo zašto je Beograd u mraku, a Beč sija itd. Ima da blješti i Beograd i Niš i Novi Sad, i sledeće godina još dva puta više, unapred vam obećavam jer nikome neću da se dodvoravam", poručio je Vučić.

Naglasio je da se danas o trošku države leči 10 puta više dece nego pre dve godine.

"Ono što vidim kao najveći problem i veliki izazov u narednoj godini to je veliki posao za Slavicu Đukić Dejanović - to je natalitet, a što se izbora tiče, narod će da odluči kakvi će izbori da budu i kome će svoje poverenje da da", poručio je Vučić.

Imam puno poverenje u Vulina

Takođe, Vučić je naveo da će u ponedeljak 26. decembra "biti rešeno sve u vezi sa Srpskom listom", čiji deo poslanika se vratio u Skupštinu Kosova uprkos protivljenju Beograda.

Vučić je rekao i da "ima puno poverenje" u predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina.

"Imam puno poverenje u Vulina i tu nije reč ni o njemu ni o njegovoj stranci", rekao je Vučić. On je rekao da je u to "bio upleten i strani faktor i neki Albanci" dodavši da je za ponedeljak sazvao sastanak na kojeme će "sve biti rešeno".

Predstavnici Srba u Vladi Kosova optužili su Vulina da je "u prelomnom trenutku pokazao političko licemerje" i "potvrdio savez" s premijerom Kosova Isom Mustafom jer poslanike Srpske liste koji su se vratili u kosovski parlament, nije isključio iz stranke.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić rekao je u Leskovcu da među predstavnicima Srba na Kosovu "vlada jedinstvo", ali da ma "pojedinih prodanih političara" koji "trče u zagraljaj Mustafi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: