Sputnjik: Srpski premijer Ivica Dačić planira da...

Srpski premijer Ivica Dačić izjavio da je namerava da sarađuje sa EU i nastavi dijalog sa Kosovom, piše na engleskoj verziji "Sputnjika“.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2016.

17:02

Sputnjik: Srpski premijer Ivica Dačić planira da...

Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova koju je Kosovo proglasilo 2008. godine, navode oni i ističu da Srbija na Kosovo gleda kao na deo svoje zemlje.

„Dačić je istakao posvećenost Srbije dijalogu sa Prištinom koji se obavlja pod nadzorom EU, kao i implementaciji svih dogovora postignutih do sada, naročito onih koji se odnose na Zajednicu srpskih opština“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije, piše „Sputnjik“.

Osim toga, oni navode da je Srbija 2009. godine podnela zahtev za članstvo u EU, a da je kasnije postala zvanični kandidat.

Takođe, Sputnjik u tom tekstu piše da je balkanska zemlja do sada otvorila četiri od 35 poglavlja za pristup EU.

Ivica Dačić je bio srpski premijer 2012. godine, a tu poziciju je posle njega preuzeo aktuelni predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Lider SPS sada je potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: