Nikolić: Opet se borimo za pravdu u međunarodnom pravu

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da se Srbija danas, kao i mnogo puta u svojoj istoriji, bori za principe pravde u međunarodnom pravu i poretku.

Izvor: B92

Subota, 22.10.2016.

13:24

Nikolić: Opet se borimo za pravdu u međunarodnom pravu
Foto: Tanjug

Nikolić je na svečanosti povodom Dana oslobođnjenja Novog Sada rekao da se Srbija iskreno zalaže za očuvanje mira i dobrosusedske odnose u regionu, jer jedino tako može da se ostvari ekonomski napredak i blagostanje za sve na ovim prostorima.

"Nećemo i ne možemo da prihvatimo priznanje nepostojeće države na teritoriji Srbije", rekao je predsednik.

Navodeći da je Srbija položila ogromne žrtve na oltar slobode, Nikolić je kazao da je ona u svojoj istoriji bila uvek na strani pravde, časti i slave, na strani zemalja pobednica u Drugom svetskom ratu.

"Nemamo pravo da izneverimo krv i žrtvu naših heroja. Nemamo pravo da prihvatimo kako je interes u prednosti nad čašću i dostojanstvom. Nad pravdom", rekao je Nikolić.

On je istakao da se ne sme zaboraviti na stradalnu i slavnu prošlost koja "obavezuje za večnost".

Nikolić je podsetio i na veliki doprinos Novosađana u toj borbi.

"Prošle su 72 godine od oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, kada su fašisti, poraženi nezaustavljivim nadiranjem vojnika Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i Crvene armije, bežali iz Novog Sada. Novi Sad je tako postao simbol pobede i još jedan grad slobodne Jugoslavije", rekao je Nikolić.

Fotografije sa vojne parade u Novom Sadu povodom Dana oslobođenja tog grada možete pogledati - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: