Đukanović: Ili ćemo biti EU i NATO, ili ruska kolonija

DPS će pobediti na izborima na kojima se odlučuje da li će Crna Gora biti članica EU i NATO, ili ruska kolonija, poručio je lider te partije Milo Đukanović.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

21:29

Đukanović: Ili ćemo biti EU i NATO, ili ruska kolonija
Foto: Tanjug

On je to poručio na završnoj konvenciji održanoj u Sportskom centru "Morača", u Podgorici, prenosi RTCG.

Đukanović ocenio je da se, lista koju predvodi, sigurnim korakom približava pobedi evropske Crne Gore.

"Na ovim izborima se brane sve vrednosti za koje smo se izborili pre deset godina. Svima je jasno da se 16. oktobra odlučuje o sudbini države, a ne samo bira vlast. Odlučuje se hoće li Crna Gora biti članica EU ili ruska kolonija. Na ovim izborima se pokazuje ko je za odbranu, a ko za izdaju Crne Gore. Dakle, Crna Gora ili oni, evropske integracije ili oni", poručio je Đukanović.

Opozicija bi, kaže Đukanović, ukoliko osvoji vlast odustala od evroatlanskih integracija i odustala od samog evropskog puta.

"Ipak, priznajemo da je SDP sa svojim kvaziliderom najgori proizvod vladavine DPS-a. Nakon dvadesetogodišnje zavetrine kod DPS-a okrenuli su leđa radi par mandata" poručio je Đukanović, prenosi RTCG.

Lider DPS-a je kazao da je ovo istorijska prilika da poraze one koji žele da osujete članstvo u EU i NATO.

On je najavio da će posle parlamentarnih izbora u nedelju biti stavljena tačka na anticrnogorsko delovanje u samoj Crnoj Gori.

"Na brutalno anticrnogorsko delovanje jednom treba staviti tačku. Posle izbora ćemo saseći uporišta anticrnogorskog delovanja", rekao je Đukanović u intervjuu na podgoričkoj televiziji Atlas.

On je "anticrnogorsko delovanje" doveo u vezu i sa, kako je naveo, ogromnom količinom novca koji se "u Crnu Goru ubacuje preko Beograda i Republike Srpske", radi ostvarenja cilja da se Crna Gora odvrati od članstva u NATO-u.

Lider DPS-a je kazao da će ta partija državnim organima ponuditi "dokaze" o "anticrnogorskom delovanju". Prema njegovim rečima, "eksponent nauma da se Crna Gora skrene sa puta evroatlantskih integracija" jeste opozicioni savez Demokratski front. Njemu se, u tom naumu, pridružuje i opoziciona koalicija "Ključ", a moguće da to podržava i Socijaldemokratska partija Crne Gore.

"Oni (deo opozicije) žele da ubiju Crnu Goru. S takvima DPS ne želi saradnju", rekao je Đukanović, dodavši da nije takva sva opozicija, nije ona koja je ušla u vladu izbornog poverenja.

Đukanović je ponovio da je aktuelni "konflikt" između Rusije i Crne Gore "prolazan", jer, kako je objasnio, to je posledica strateškog nadgornjavanja velikih sila.

Rusija, prema rečima Đukanovića, nastoji da zaustavi širenje prostora za uticaj NATO-a, pa u tom smislu nastoji da na tom putu omete i Crnu Goru. On je izrazio nadu da će Rusija i NATO, odnosno Rusija i SAD, popraviti svoje odnose i samim tim će biti smanjene sadašnje tenzije u rusko-crnogorskim odnosima.

Đukanović je rekao da veruje direktoru Uprave policije Crne Gore Slavku Stojanoviću koji je upozorio na mogućnost uličnog nasilja posle nedeljnih izbora. On je ponovio da će državni organi u tom slučaju odlučno reagovati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: