"Vašington post" podržao Hilari Klinton

Američki list "Vašington post" izrazio je podršku kandidaturi Hilari Klinton za predsednika SAD.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

14:30

Foto: GettyImages

Kako navode, razlozi za to u jednakoj meri su njena kompetentnost i alarmantno priviđenje mogućnosti da predsednik postane Donald Tramp.

"Hilari Klinton ima potencijal da bude odličan predsednik SAD i mi je podržavamo bez zadrške", navodi se u tekstu kojeg je objavio "Vašington post", dodajući: "Ne, mi ne izražavamo podršku gospođi Klinton jednostavno zato što je njen glavni rival užasan".

Klintonova, kandidatkinja Demokratske stranke, "odlučna je, čvrsta i pametna", istakao je američki list, priznajući i njene mnogobrojne političke i lične greške iz prošlosti, za koje tvrdi da su ih ipak nađačale njene kvalitete.

"Ona ne dopušta da joj osećaji stanu na put poslu kojeg treba da obavi. Sposobna je da obavi posao", piše "Post".

Taj list je takođe pomenuo i mane bivše prve dame SAD, dodavši: "Svesni smo toga da mnogi Amerikanci nemaju poverenja i ne vole Hilari Klinton. Ta negativna osećanja su delimično posledica gorke stranačke podeljenosti na aktuelnoj političkoj sceni, a delom nepravednih napada kojima je ona izložena decenijama, ali delom i njenih stvarnih mana, pogrešnih poteza i slabosti".

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: