Nikolić: Drugačije razgovati sa EU, saznati veliku tajnu

Predsednik Nikolić izjavio je da je vreme da se s Briselom drugačije razgovara i da Beograd sazna "tu veliku tajnu" šta će se dogoditi na kraju puta ka EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

11:51

Nikolić: Drugačije razgovati sa EU, saznati veliku tajnu
Foto: Tanjug

Odnosno, kako kaže, da li će Srbiji biti postavljen ultimatum da prihvati nezavisnost Kosova i Metohije kao uslov za prijem u članstvo Unije.

U izjavi novinarima u Sankt Peterburgu, gde je prisustvovao otvaranju počasnog konzulata Srbije, Nikolić je rekao da je vreme i da se sazna šta Brisel misli o otimanju imovine, dodavši da je na zapadu, u svetu liberalnog kapitalizma koji je i Srbija prihvatila, svojina neprikosnovena i da se čak i ratovi vode kada neko želi da otme teritoriju ili imovinu i svojinu neke države.

Nikolić je dodao da je Srbija već napravila veliki gest kada je bivšim republikama, koje su se oružjem otcepile, dozvolila da u procesu sukcesije učestvuju u podeli nekadašnje zajedničke imovine, a da se sada zahteva i da prištinska administracija traži imovinu, iako nije učestvovala u njenom stvaranju.

"To već prevazilazi moje moći da o tome razgovaram, kao da se ništa ne dešava. Mislim da to prevazilazi i moći pregovarača i da Srbija to, jednostavno, neće moći da trpi", rekao je Nikolić i dodao da je vreme i da skupština dobije izveštaj o tome, odnosno da joj Vlada predloži i neku deklaraciju.

On je rekao da kada predstavnici Srbije odu u Brisel na dijalog uvek ispred sebe imaju dva suparnika - predstavnike Prištine i EU.

"I to se nikada nije promenilo. Uvek me je bolelo kada me izveste da nešto naše ne može jer se ne uklapa u prištinski Ustav. Pa pitajte ih - ima li Srbija Ustav ili zakonodavstvo? Kako mi sve uklapamo i gutamo mnogo toga, prenosimo mnogo ingerencija državnih na tu jednu našu pokrajinu, svesni toga da oni neprekidno govore su nezavisni"?, rekao je Nikolić.

Nikolić je ranije tokom dana izjavio da je tačno da se sastao sa predsednikom BK grupe Bogoljubom Karićem video tokom vojne parade u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: