Obradović: Srbija i RS zajedno i Srpska unija, za to živim

Cilj političkog angažmna predsednika Dveri Boško Obradovića je ujedinjenje RS i Srbije, a potom i stvaranje Srpske unije, saopštile su Dveri.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 25.09.2016.

14:37

Obradović: Srbija i RS zajedno i Srpska unija, za to živim
Foto: Tanjug

Dveri navode izjavu Boška Obradovića za Balkan info, da se politikom bavi, "kako bi za vreme svog života dočekao osamostaljenje Republike Srpske i njeno prisajedinjenje Srbiji tj. ujedinjenje Republike Srpske i Srbije u zajedničku državu."

Nakon toga bi, kako je dodao, pridodao i novi referendum u Crnoj Gori, gde bi srpski narod u Crnoj Gori ponovo imao priliku da se opredeli da uđe u tu zajedničku državu sa Republikom Srpskom i Srbijom.

"Ja za to živim. To je moj politički program“, istakao je predsednik Dveri, Boško Obradović.

On je objasnio da se zalaže za "srpske integracije", odnosno "ujedinjene srpske zemlje i Srpsku uniju", a da ga ne zanimaju Evropska unija, evroatlantske integracije i NATO.

"To interesuje Vučića i neke druge zapadnjake. Mene interesuju srpske integracije i Srpska unija", kaže Obradović.

U Republici Srpskoj danas se održava referendum na kojem se građani izjašnjavaju da li podržavaju da se 9. januar proslavlja kao Dan republike.

Vlasti u RS odlučile su da održe referendum i nakon što je Ustavni sud BiH 17. septembra zabranio održavanje referenduma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: