Marić: Srbi u Prištini pod strašnim političkim pritiskom

Ministar za lokalnu samoupravu u vladi Kosova Ljubomir Marić rekao je da "Srbi u institucijama u Prištini neće posustati pred politikom sile".

Izvor: B92

Petak, 23.09.2016.

19:02

Default images
Foto: GettyImages

Kako kaže, Srbi su ovih dana pod strašnim političkim pritiskom albanskog političkog establišmenta.

On je u pisanoj izjavi dodao da će, uz podršku Kancelarije za KiM i Marka Đurića, nastaviti da se bore "za stabilno i multietničko društvo, jer sve drugo bi nas odvelo u nove sukobe".

Marić je kazao i da neki zanemaruju činjenicu da je "pola voda specijalaca došlo da otme Marka Đurića", kao i da je to jedna od situacija u kojima na videlo izlaze namere "onih koji su protiv mira i medijske mašinerije koja ih podržava".

Kosovska policija zaustavila je u sredu u Gračanici vozilo u kojem se nalazio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uz zahtev da napusti Kosovo, posle čega mu je ipak dozvoljen boravak.

Đuriću je dozvoljen boravak na Kosovu, posle rasprave kosovske policije, zamenika kosovskog premijera Branimira Stojanovića i gradonačelnika Gračanice Vladete Kostića.

"Pokušavali su da me izvedu iz vozila, da mi narede da ih pratimo, narod se okupio, oduprli smo se i pokazali smo da ćemo biti tu i da ne mogu da se ponašaju kako hoće", kazao je Đurić.

"Ne znam gde su imali nameru da me odvedu, znam da su bili brojni, do zuba naoružani, građani su okružili tu grupu policajaca", rekao je Đurić.

On je kazao da su na taj način pokušali da ponize Srbiju, zastraše narod, dodavši da samo može da zamisli čime se svakog dana suočavaju ljudi na KiM.

"Protiv takve nepravde se borimo i pobedićemo", rekao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: