Marović: Ne pregovaram sa stranim službama

Bivši visoki crnogorski državni funkcioner iz vladajuće DPS Svetozar Marović negirao je medijske navode da pregovara sa stranim obaveštajnim službama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2016.

09:57

Default images

"Niti sam izdao koga, niti lagao o kome, niti imam nameru. Nikoga ne krivim ni za šta, a neka Bog pomogne onima iz moje blizine koji su to radili, klevetali i pilatovski prali ruke od svega", kazao je Marović podgoričkom dnevniku “Dan“.

Marović je optužen da je u više poslova s preprodajom opštinskih nekretnina i gradnjom u Budvi oštetio budžet tog primorskog grada za više miliona evra. Doskorašnji funkcioner vladajuće DPS je uhapšen u decembru prošle godine i iz zatvora izašao poslije šest meseci nakon što se nagodio s Tužilaštvom i priznao krivicu.

On se s Tužilaštvom nagodio da provede u zatvoru četiri godine i četiri meseca i da plati 100.000 evra u humanitarne svrhe.

Specijalno tužilaštvo protiv Marovića vodi i finansijsku istragu, tokom koje će ispitati da li je nelegalno stečeni novac stavljao u svoj džep. Tužilaštvo će nakon toga utvrditi koliko novca će funkcioner DPS-a morati da vrati državi na ime štete koju je pričinio svojim delovanjem.

Pored Marovića, s Tužilaštvom su se nagodili i njegov brat Dragan i sin Miloš, takodje optuženi za malverzacije u Budvi.

Po izlasku iz zatvora, Marović je podneo ostavku na mesto predsednika Politickog saveta DPS-a, a ova izjava je prvo njegovo javno oglašavanje u poslednje vreme.

Marović je bio i predsednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore, do osamostaljivanja te dve bivše članice jugoslovenske federacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: