Albanska vlada daje 100.000 evra Makedoniji

Vlada Albanije odlučila je da Makedoniji uputi 100.000 evra za saniranje posledica u delovima zemlje koje je pogodilo snažno nevreme.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.08.2016.

22:35

Albanska vlada daje 100.000 evra Makedoniji
Foto: Tanjug

To je izjavio albanski ministar spoljnih poslova Ditmir Bušati.

Kako prenosi agencija MIA, Bušati je rekao da i dalje traju kontakti sa makedonskim vlastima za dobijanje informacija o štetama, kako bi pomoć mogla da se nastavi.

"Ovo je početni fond jer makedonske vlasti još nemaju celovit i jasan bilans o pričinjenoj šteti i zahtevima. Albanija je uvek uz Makedoniju u svakom momentu", istakao je Bušati.

Albanski državni vrh je odmah po tragediji koja je pogodila Makedoniju izrazila duboko saučešće i solidarnost, kao i potpunu spremnost da pomogne u saniranju posledica nevremena, navela je makedonska državna novinska agencija.

U jakom nevremenu koje je u subotu pogodilo Skoplje i Tetovo načinjena je velika materijalna šteta, a na području glavnog grada Makedonije poginula je 21 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: