Obeležavanje godišnjice ustanka u Srbu, Keleminac preti

Srpsko narodno veće (SNV) i Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABH) obeležiće danas u Srbu, u Hrvatskoj, 75. godišnjicu antifašističkog ustanka.

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2016.

09:40

Default images

Kako se očekuje svečanost će pokušati da onemoguće pripadnici Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP) na čelu sa Draženom Keleminecem.

Kelemincu, inače, preti hapšenje jer mu je nedavno izrečena sudska zabrana da ne sme ući u Srb.

AHSB je, naime, od 8. do 17. jula držao šator uz samu spomen ploču u nameri da onemogući današnju proslavu na kojoj će se oko podneva okupiti poštovaoci antifasizma i pobornici razumevanja hrvatskog i srpskog naroda.

Na svečanosti će govoriti prvi predsednik nezavisne Hrvatske i poslednji predsedavajući Predsedništva nekadašnje SFRJ Stjepan Mesić, zatim predsednik Antifašističke lige Zoran Pusić i predsednik SNV-a Milorad Pupovac.

S druge strane, Keleminac poziva na protest iakoje uveren da će biti uhapšen na ulasku u Srb s obzirom na to da mu je sud u Gračacu 18. jula izrekao šestomesečnu zabranu dolaska u to mesto.

"Spreman sam na hapšenje i zatvor zbog demokratije. Jeste li ikad čuli da je u slobodnoj Hrvatskoj ikome izrečena šestomesečna zabrana dolaska u neko mesto zbog političkih stavova?! Dosta mi je više toga", rekao je Keleminac,preneli su hrvatski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: