Četvorogodišnje dete 45. žrtva pokolja na "Ataturku"

Broj žrtava trostrukog samoubilačkog napada na aerodrom "Ataturk" u Istanbulu popeo se na 45 pošto je jedno četvorogodišnje dete iz Jordana preminulo u bolnici.

Izvor: B92

Subota, 02.07.2016.

18:24

Četvorogodišnje dete 45. žrtva pokolja na
Foto: Gettyimages

Dečak Rajan Mohamad iz Jordana podleglo je povredama u jednoj bolnici u Istanbulu, javila je turska agencija Dogan.

Gradske vlasti u Istanbulu saopštile su da su 52 osobe i dalje na bolničkom lečenju, od kojih je 20 na intenzivnoj nezi, a među ubijenima ima 19 stranaca.

To je četvrti i najkrvaviji napad u Turskoj od početka godine, za koji još niko nije preuzeo odgovornost, iako turske vlasti veruju da iza njega stoje džihadisti Islamske države.

"Jasno je da iza svega stoje pripadnici Islamske države, a njima je mesto u paklu", rekao je u petak uveče turski pedsednik Redžep Tajip Erdogan.

Policija je u okviru istrage o napadima uhapsila 24 osobe, među kojima i 15 stranaca, prenela je turska državna agencija Anadolija.

Vlasti su navele da su bombaši samoubice državljani Rusije, Uzbekistana i Kirgistana, a agencija Anadolija pominje imena Rakima Bulgarova i Vadima Osmanova, ne precizirajući njihovu nacionalnost.

Državljani bivših sovjetskih republika u centralnoj Aziji veoma su brojni u redovima džihadista u Siriji i Iraku.

Turski mediji označili su Čečena Ahmeda Čatajeva kao glavnog organizatora napada na aerodrom, a prema tvrdnjama dnevnog lista Hurijet, on komanduje ogrankom Islamske države u Istanbulu.

Mediji su preneli da je jedan muškarac izazvao danas paniku u gusto naseljenoj četvrti Umranije, na azijskoj obali Istanbula, kada je uzviknuo "Kamikaza!", a jedna žena lakše je povređena u stampedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: