"Svetska akcija": Zaplenjeno 11 tona kokaina

U zajedničkoj akciji italijanske, kolumbijske i američke policije zaplenjeno je 11 tona kokaina i uhapšena su 33 člana mafijaškog lanca.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

22:42

Thinkstock

Organizovana kriminalna grupa je prerađivala drogu u kolumbijskim džunglama i prokrijumčarila je u Evropu i SAD u kontejnerima sa tropskim voćem, rečeno je na konferenciji za novinare u Rimu.

Veći deo kokaina je zaplenjen u Kolumbiji, rekao je šef nacionalnog odseka za borbu protiv mafije Franko Roberti na zajedničkoj konferenciji sa kolumbijskim i američkim agentima za suzbijanje droga.

Pripadnici mafijaškog lanca su prerađivali kokain u Kolumbiji, gde je u džunglama pronađeno sedam labaratorija, i prokrijumčario ga u Evropu i SAD u kontejnerima, u kojima se nalazilo tropsko voće iz zemalja, među kojima su i Panama, Kostarika i Dominikanska Republika.

U Kolumbiji su uhapšene 22 osobe dok su ostala hapšenja sprovedena u Italiji.

Hapšenja su sprovedena danas i prethodnih dana, naveli su zvaničnici.

Operaciju su sprovele američka Upava za suzbijanje droga (DEA), zajedno sa svojim agentima u Italiji i Kolumbiji, kao i italijanska i kolubijska policija, potvrdili su Roberti i drugi zvaničnici na konferenciji za novinare u Rimu.

"Ovo je način da vodimo ovaj rat, zajedno", rekao je regionalni direktor DEA za Evropu Džejms Alen poručivši da su krijumčari drogom "ubice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: