DJB: Novi izbori na Vračaru; SPS: nećemo rođake i amatere

Pokret Dosta je bilo pozvao je na nove izbore na beogradskoj opštini Vračar zbog "prekrajanja izborne volje". Iz SPS im poručuju da "neće rođake i amatere".

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

15:25

DJB: Novi izbori na Vračaru; SPS: nećemo rođake i amatere

Kako je poručeno iz DJB, novi izbori su potrebni zbog "prekrajanja izborne volje građana" kroz koaliciju naprednjaka, Socijalističke partije Srbije i Liberalno demokratske partije.

"Na Vračaru je pravljenjem većinske koalicije SNS, SPS, PUPS, Rasima Ljajića, LDP, Žarka Koraća, DSS i dva odbornika koji su izbačeni iz Dveri i Levice Srbije, grubo prekrojena izborna volja građana. Građani koji su glasali za liste Dosta je bilo ili 'Vračar slobodno' sigurno nisu glasali za vlast SNS i sada su prevareni", stoji u saopštenju.

DJB je ocenio da je "kupovinom preletača iza koje stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu, SNS sprečio da Vračar postane prva opština u Srbiji u kojoj je ukinuta partokratija i postignuta potpuna transparentnost, u kojoj su svi ugovori i sistematizacije radnih mesta javni, u kojoj se za svaki dinar zna na šta je potrošen, u kojoj se nadzorni odbori biraju na konkursu".

"Trgovinom sa SNS-om, ovo su sprečili odbornik LDP-a Mihajlo Grupković i Marko Mandić, izbačen iz Levice Srbije, koji su izabrani na listi 'Vračar slobodno'. Pozivamo ih da se izvine građanima Vračara za ovu sramotnu trgovinu voljom građana Vračara, da daju ostavke i omoguće nove izbore kako bi bar deo sramote sprali sa svojih imena", naveo je pokret.

Gradski odbor SPS-a je u saopštenju naveo da se "većina odbornika na Vračaru ujedinila protiv rođaka i amatera" lidera DJB Saše Radulovića, "koji nikada nisu ništa ozbiljno radili u životu, pa bi da se uče na opštini Vračar".

"Zato SPS poziva Radulovića da prestane da obmanjuje građane jer je potpuno jasno da nema šta drugo da ponudi osim nepotizma, rođaka i laži", navodi se u saopštenju.

Skupština opštine Vračar konstituisana je 24. juna posle višečasovne sednice, na kojoj je za predsednika lokalnog parlamenta izabran Mihajlo Grupković iz LDP-a sa 23, od ukupno 45 glasova odbornika. Grupković je izabran na predlog SNS-a i SPS-a, dok je njegov protivkandidat bio Branimir Kuzmanović, koga su predložile liste "Vračar - Slobodno - Bane Kuzmanović" i pokreta "Dosta je bilo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: