Protest prosvetara u Čačku, istrajno protiv nadzora

Više desetina prosvetnih radnika u Čačku protestovalo je u znak podrške svojim kolegama iz koji su odbili da prime prosvetne inspektore.

Izvor: B92

Petak, 27.05.2016.

12:10

Protest prosvetara u Čačku, istrajno protiv nadzora
Thinkstock

Protest je organizovao Sindikat obrazovanja Čačka (SOČ), a održan je ispred Gimnazije.

Nastava u Gimnaziji i Mašinskoj školi bila je prekinuta juče, jer su profesori bojkotovali prosvetne inspektore, ali je, prema rečima predsednika SOČ-a Vladimira Adžića, ona danas normalizovana.

On je dodao da su časovi i juče i danas održani u Ekonomskoj školi, u kojoj su profesori takođe bojkotovali inspektore.

Adžić je rekao da je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, čiji je SOČ član, još 2012. godine donela odluku da se ne prihvati kontrola nastave koju Ministarstvo prosvete naziva „eksterna evaluacija“, jer se na taj način ne vrši predmetna kontrola i ne utvrđuje kvalitet nastave.

"Ne može šegrt da kontroliše majstora, nego postoji neki red. Događalo se da psiholog dođe u školu da kontroliše nastavu istorije, geografije i matematike. Mi se zlažemo za predmetni nadzor", rekao je Adžić. Predsednik Sindikata Gimnazije Milan Selaković rekao je da su prosvetni inspektori danas "revidirali stav", da u školama samo pregledaju dokumentaciju i da neće posećivati časove.

On je rekao da su u kontrolu nastave u Čačku došli prosvetni inspektori iz Beograda, Kragujevca i Kruševca.

Prosvetni radnici čačanske Gimnazije, srednje Mašinske i Ekonomske škole juče su odbili da prime prosvetne inspektore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: