Lazar: Soroš manipuliše mađarskim javnim mnjenjem

Izveštaji tajnih službi pokazuju da Džordž Soroš manipuliše javnim mnjenjem u Mađarskoj, rekao je šef kabineta mađarskog premijera Janoš Lazar.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

14:12

Lazar: Soroš manipuliše mađarskim javnim mnjenjem
Thinkstock

"Nema organizacije koja se zalaže za pitanja migranata niti organizacije koja naginje ka opoziciji, a da ih Soroš ne finansira", rekao je Lazar za vebsajt komercijalne televizije ATV.

Lazar je prošle nedelje, na redovnoj konferenciji za novinare, rekao da je Soroš uticajni podržavalac američke Demokratske stranke i Klintonovih i da će "po svaku cenu napraviti prostor za svoje stavove".

Kako je Lazar dodao, Soroš će verovatno uskoro preduzeti akciju protiv vlade mađarskog premijera Viktora Orbana "koga smatra jednim od svojih najopasnijih političkih neprijatelja u Evropi".

Upitan da li postoje direktni dokazi da Soroš utiče na migrantska pitanja u Mađarskoj, Lazar je rekao da su civilne organizacije zahvaljujući Soroševom finansiranju stekle "preveliki uticaj u mađarskom društvu u poređenju sa istinskom moći koju imaju".

Soroš stoji iza stavova levičarske opozicije u vezi sa migrantskim pitanjima, pošto je on njihov najveći pokrovitelj, navodi mađarska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: