Zelenović: Videli ste zašto SNS nije pobedila u Šapcu

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da su građani Šapca i cele Srbije danas videli zašto SNS u tom gradu nije pobedila njega i koalicione partnere.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2016.

15:37

Zelenović: Videli ste zašto SNS nije pobedila u Šapcu

"Danas je postalo jasno svim građanima Šapca i Srbije zašto su Šapčani dali poverenje meni i partnerima sa kojima već vodim grad. Odbornici SNS jedino su pokazali destrukciju i zlo", rekao je gradonačelnik, dodajući da je rad skupštine obeležen bacanjem biračkih kutija i mikrofona i sprečavanjem predsedavajućeg da govori.

Odbornici SNS prekinuli su danas konstitutivnu sednicu lokalne skupštine u Šapcu tako što su uzeli glasačke kutije i pobacali ih po sali. Oni su bili nezadovoljni načinom na koji najstariji odbornik Sreten Radovanović vodi prvo zasedanje, pa su u više navrata pokušali da prekinu sednicu.

Nastavak sednice šabačkog parlamenta zakazan je za 16 časova.

Buduća vladajuća koalicija u Šapcu dogovorena je između grupe stranaka "Šabac je naš", okupljenih oko gradonačelnika Nebojše Zelenovića, koju čine Zajedno za Srbiju, Demokratska stranka, Srpski pokret obnove i Grupa građana "Selo-grad", kao i grupacije koju čine Zapadna Srbija, Levica Srbije, Nova stranka, Nova Srbija i bivši odbornici Socijaldemokratske stranke Srbije okupljeni u grupu pod imenom "Pobeda za Šabac".

Njima su se pridružila i dva odbornika Jedinstvene Srbije.

Oni zajedno imaju 39 odbornika u Skupštini koja ima 69 odbornika.

U lokalnu skupštinu su ušli i Srpska napredna stranka i PUPS sa 28 i Socijalistička partija Srbije sa dva odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: