"Ne zna se da li ima Srba među žrtvama"

Još nema informacija da li među povređenima i poginulima u eksplozijama u Briselu ima srpskih državljana, izjavila je ambasadorka Srbije u Belgiji Vesna Arsić.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2016.

11:05

Beta/AP

Arsićeva je Tanjugu rekla da su zasad sve informacije još nezvanične.

"Eksplozija se dogodila na aerodromu u blizini pulta za čekiranje tako da nema zvaničnih spiskova putnika koji su se tu zatekli. Prilazi aerodromu su zatvoreni, tako da naši državljani koji su za danas planirali putovanje neće biti izloiženi riziku", rekla je ona.

Prema njenim rečima, Ambasada Srbije je zadržala mere restriktivnog ulaska u konzularni deo i nije povećala mere bezbednosti van toga, niti ima indikacija zvaničnih vlasti da se takve mere uvedu.

"Ukoliko bude potrebe, uvešće se posebne mere, ali to će blagovremeno biti objavljeno na sajtu naše ambasade u Briselu", precizirala je Arsićeva.

Ona je navela da za danas nije zakazan dolazak nijedne delegacije iz Srbije, uključujući predstavnike ministarstva i civilnih društava, kojih je inače oko 50 dnevno.

Kako je navela, još nije povećan broj poziva i poseta naših državljana ambasadi.

"Telefoni naše ambasade su na raspolaganju, konzularni deo je otvoren uz uobičajene restriktivne mere pri ulasku koje podrazumevaju kontrolu identiteta", navela je.

Ona je dodala da samim uvođenjem nivoa četiri u merama bezbednosti, Belgija apeluje na sve građane da ne odlaze na mesta većeg okupljanja zato što su mete mesta

Ambasadorka je ranije danas izjavila da je nivo bezbednosti u Briselu, nakon eksplozija na aerodromu i u metrou, podignut na nivo četiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: