Jahjaga: Teroristi žele da šire strah širom Evrope

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga osudila je terorističke napade u Briselu, ocenivši da teroristi žele da šire strah širom Evrope.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2016.

18:52

Jahjaga: Teroristi žele da šire strah širom Evrope
Foto: Getty Images

"Srcem i mišlju sam sa stanovnicima Brisela, sa porodicama žrtava i svima koji su danas bili ciljevi terorističkih grupa koje žele da šire strah na sve strane Evrope napadajući vrednosti društva i evropske demokratije", napisala je Jahjaga na Fejsbuku.

Izabrani predsednik Kosova Hašim Tači na svojoj Fejsbuk stranici napisao je da iz Brisela dolaze strašne vesti.

"Brisel je simbol bezbednosti, mira, tolerancije i suživota vrednosti i tradicija cele Evrope i sveta. Teror i strah ne mogu da nađu mesto u srcu Evrope. Ovo će sve nas učiniti još odlučnijim u borbi protiv ekstremizma i terorizma", napisao je Tači.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji poručio je povodom terorističkih napada u glavnom gradu EU da civilizacija uvek pobedjuje nad varvarstvom, kao što demokratija pobedjuje nad svakom ideologijom i nasilnim fanatizmom.

"Današnji teroristički napadi u Briselu su varvarski napadi koji imaju za cilj da menjaju vrednosti i institucije koje je stvaralo čovečanstvo, demokratija, ljudske sloboda i veličanstven projekat Ujedinjene Evrope", poručio je Veselji.

Premijer Kosova Isa Mustafa rekao je da uzastopni teroristički napadi koji izazivaju ljudske žrtve, ukazuju na potrebu da se demokratski svet ujedini protiv zla i terorističkih akata uperenih protiv demokratskog poretka.

"Vlada Kosova izražava svoju posvećenost zajedničkoj borbi sa demokratskim snagama protiv terorizma", kaže se u izjavi premijera Kosova.

Prištinski mediji javili su da je posle terorističkih napada u Briselu Policija Kosova preduzela dodatne bezbednosne mere u cilju predupredjenja bilo kakve kriminalne aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: