Dačić: Otvoriti poglavlje 23

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je ministre spoljnih poslova zemalja EU da odobre izveštaj o ispunjenosti merila za otvaranje poglavlja 23.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

12:03

Default images
Foto: Tanjug/AP

"To je preduslov da uspemo da ostvarimo planiranu dinamiku i da otvorimo poglavlja 23 i 24 tokom holandskog predsedavanja (EU). Ova dva poglavlja ne samo da imaju veliki značaj za proces reformi već se neki njihovi delovi direktno tiču pitanja migracija. Dosadašnje postupanje Srbije po pitanju migratorne krize možda daje najbolju sliku zrelosti naših institucija i spremnosti da poštujemo vladavinu prava", rekao je Dačić na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova Eu i država kandidata u Amsterdamu.

On je kazao da Srbija radi na okončanju priprema za otvaranje još pet poglavlja - 5 o javnim nabavkama, 13 o ribarstvu, 20 o preduzetništvu i industrijskoj politici, 25 o istraživanju i razvoju i 26 o prosveti i omladini.

"Nadamo se da ćemo tokom 2016. godine dobiti vašu podršku da većina njih, ako ne i sva, budu otvorena", kazao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: