Ponedeljak, 21.12.2015.

12:43

Vozač teroriste: Policija nas je triput zaustavila

Hamza Atu, čovek koji je prevezao Salaha Abdeslama iz Pariza u Belgiju, rekao je da ih je policija tri puta zaustavila, ali i svaki put pustila da nastave put.

Izvor: B92

Default images
Terorista za kojim se još traga Salah Abdeslam (foto: Beta/AP)

On je otkrio informacije koje istražitelji do sada nisu imali jer se pretpostavljalo da je automobil sa teroristom zaustavljen samo jednom.

Atu je optužen za pomaganje u terorističkim aktivnostima, a u iskazu je naveo da ih je prvi policajac koji ih je zaustavio pitao da li su koristili narkotike.

Prema njegovim rečima, on i Muhamed Amri, koji se takođe nalazio u automobilu, pušili su džoint u prednjem delu automobila, dok je Abdeslam bio sakriven u zadnjem.

“Policajac je rekao da nije dobro to što koristimo drogu, ali je rekao da to što mi radimo nije prioritet tog dana, misleći na napade u Parizu. Sledeća dva puta, kada su nam tražili dokumenta, Salah se nije trudio da sakrije svoj identitet, dao je ličnu kartu sa svojim imenom i adresom u Molenbeku, naselju u Briselu“, naveo je Atu.

Automobil kojim su putovali je neposredno potom pronađen u Molenbeku, Atu i Amri su uhapšeni, ali je Abdeslam pobegao.

Prema izvorima agencije Frans pres Abdeslam je tekstualnom porukom pozvao dvojicu prijatelja da ga pokupe u Parizu.

,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: