Vučić sa Bramercom: Srbija posvećena obavezama

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa glavnim tužiocem Medjunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Seržom Bramercom.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.11.2015.

17:52

Default images
Foto: Tanjug

On je tom prilikom potvrdio da je Srbija opredeljena da ostane posvećena ispunjavanju svojih medjunarodnih obaveza.

U razgovoru je zaključeno da saradnja Vlade Srbije i Tužilaštva Haškog tribunala teče redovno, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Bramerc je u poseti Beogradu u okviru priprema za redovni šestomesečni izveštaj koji treba da predstavi Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija početkom decembra.

Selaković: Uskoro strategije za procesuiranje ratnih zločina

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas, na sastanku sa glavnim tužiocem Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Seržom Bramercom, da je u toku završna faza izrade Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina.

Selaković je naglasio i to da će prva radna verzija ove strategije, koja je kao jedna od aktivnosti predviđena i Akcionim planom za pregovaranje poglavlja 23 sa EU, biti objavljena tokom decembra ove godine.

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde, Selaković je danas sa Bramercom razgovarao o dosadašnjoj saradnji Srbije sa Haškim tribunalom.

Selaković i Bramerc su ukazali da je saradnja Srbije i Tribunala dobra, ali da je potrebno unaprediti regionalnu saradnju kada su u pitanju procesuiranje ratnih zločina sa prostora bivše Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: