Ostojić: Slovenačka žica na granici bacanje novca

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić je rekao da je podizanje žice na slovenačkoj granici prema Hrvatskoj bacanje novca.

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2015.

14:33

Default images
foto: Beta

Ostojić je rekao novinarima u Slavonskom Brodu da bi mnogo efikasnije bilo ispunjavati dogovorene obaveze i u vezi s tim je najavio inicijativu za novi sastanak ministara unutrašnjih poslova, jer kako je rekao, video konferencije nisu efikasne, prenela je Hina.

"Podizanje žice je nepotrebno bacanje novca. Puno važnije bi bilo da naprave privremeno utočište za izbeglice, kapaciteta kao i ovo naše, prilagođeno za zimske uslove. Umesto toga pokušavaju poslati signal da se granice postepeno zatvaraju, a on ima suprotan efekat tako da još više ljudi dolazi", rekao je Ostojić.

Ostojić smatra da nije uverljivo opravdanje slovenačkog premijera Mire Cerara da se "barijera" podiže radi usmeravanja nadolazećeg talasa izbeglica posle završetka dvodnevnog štrajka lučkih radnika u Grčkoj, koji je na kratko zadržao prelazak hiljada migranata s grčkih ostrva na kopno, pa prema Makedoniji i dalje preko balkanske rute.

“Veliki deo tog talasa već je prošao kroz Sloveniju“, rekao je Ostojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: