Turčinov: Ukrajina će dobiti rat s Rusijom

Sekretar za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aeksandar Turčinov rekao je da če Ukrajina pobediti u ratu s Rusijom proterivanjem i poslednjeg osvajača.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

09:41

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Ukrajina je bastion koji je pokvario Putinove planove da Ukrajince liši slobode, nezavisnosti i evropskog puta. To nije pobeda", kazao je on.

Turčinov je naglasio da će pobeda biti ostvarena kada i poslednji osvajač bude proteran iz Ukrajine i kada budu inušteni i strani i domaći neprijatelj.

“Dugo su marionete Kremlja, koje su bile na čelu Ukrajine, radile sve kako bi uništile naše oružane snage, kako bi oslabile naše snage bezbednosti i dovele do bankrotstva odbrambene industrije. Iskoristivši činjenicu da je Ukrajina bila u veoma teškom stanju, napali su nas s leđa, okupirali su Krim i započeli rat u Donbasu. Ali, Ukrajina je veoma brzo obnovila svoju vojsku, ojačala pograničnu službu i pružila otpor”, rekao je Turčinov, preneli su ukrajinski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: