BiH: "Mrš u Srbiju" napisano ispred prodavnice

Grafit uvredljivog sadržaja "Mrš u Srbiju" osvanuo je u Banovićima u severnoistočnoj Bosni ispred prodavnice Biljane i Željka Golića, piše „Dnevni avaz“.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

18:26

Default images

Oni navode da su šokirani, iako nije prvi put da doživljavaju ovakve uvrede. Osim toga, oni su „Dnevnom avazu“ kao dokaz prosledili i fotografije neprimerene poruke.

"Neka svi vide šta se ovde događa", poručila je Biljana, koja sumnja da je počinilac komšija koji ima trgovinu do njihove i sa kojim su i pre imali problem zbog nacionalne pripadnosti, a najnoviji incident je prijavila policiji.

Istakla je da je njen muž bio pripadnik Armije BiH u proteklom ratu, ali da uprkos tome doživljavaju uvrede ovakve vrste i požalila se da prijava policiji "ne pije vodu".
Tvrdi da oni (policija) samo napišu zapisnik, neku, kako kaže, prekršajnu prijavicu koja završi negde u ćošku.

"Svi su izgledi da više nema ko da zaštiti običnog građanina. Ta trgovina mi je jedini izvor zarade, a sada ću ostati i bez nje, jer pod ovakvim okolnostima se ne može raditi. Kako živeti i raditi dalje i do kada će se širiti nacionalna mržnja?", navodi Golićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: