"Istina o MH370 se možda nikada neće saznati"

Prošlog meseca kada je na ostrvu Reinion pronađen deo aviona stručnjaci su bili sigurni da se radi o delu MH370. Međutim, to se možda nikada neće saznati.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

19:22

Default images
Foto: Beta, AP

Kako piše CNN, malezijski premijer je pre nekoliko nedelja rekao da je deo pronađene olupine sigurno sa nestalog aviona koji je nestao u martu prošle godine.

Istraživači u Francuskoj takođe pretpostavljaju da je reč o delu sa MH370. Međutim, španska kompanija koja isto radi na slučaju ističe da se to ne može sa sigurnošću tvrditi.

Ta španska kompanija proizvela je deo zakrilca, a istraživači su se nadali da će broj pronađen na olupini biti isti kao i onaj u dokumentima te kompanije, što bi konačno potvrdilo da se zaista radi o MH370.

Međutim, to se nije dogodilo.

CNN piše da današnji razvoj događaja ne znači da pronađeni deo nije sa nestalog aviona, ali znači da se ne može sa sigurnošću zaključiti da postoji stoprocentna povezanost.

Malezijski avion je nestao posle poletanja iz Kuala Lumpura na putu za Peking 8. marta 2014. godine, a u njemu je bilo 239 ljudi.

Podsećamo, krajem jula u blizini ostrva Reinion u Indijskom okeanu pronađeni su ostaci aviona za koje se sumnja da je aviona "Malezija erlajns" koji je nestao u martu 2014. godine.

Deo krila pronađen krajem jula ubrzo je poslat u Francusku na dalja ispitivanja. Tamo je potvrđeno da pronađeni deo pripada boingu 777, istom tipu aviona koji je bio i MH370.

Posle dela krila, nedaleko od ostrva Reinion početkom avgusta pronađeni su jastučići za sedišta i prozorska okna za koje se veruje da pripadaju avionu nestalom na letu MH370.

Na francuskom ostrvu Reinion u Indijskom okeanu ubrzo je počela potraga za još delova.

Osim toga, sredinom avgusta novinska agencija malezijske vlade objavila je novu teoriju o tome šta se desilo nestalom avionu na letu MH370 nakon udara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: