Krvavi dan u Kijevu, vojnika geler pogodio u srce

Ukrajinske vlasti su saopštile da je pripadnik Garde izgubio život ispred zgrade parlamenta nakon što ga je geler bombe pogodio u srce.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

19:05

Default images
foto: Beta/AP

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov je rekao da je uhapšena osoba osumnjičena za bacanje bombe na mitingu održanom u ponedeljak.

“Poginuli vojnik je imao 24 godine, stradao je pošto ga je geler bombe pogodio u srce. Nije pogođen iz vatrenog oružja kako se spekulisalo“, naveo je Avakov.

On je dodao i da je uhapšen član partije Sloboda koji je poreklom iz grada Siča, administrativnog i vojnog centra Kozaka, naročito Zaporožjanskih Kozaka.

Ukrajinski mediji navode da demonstranti - među kojima su najaktivnije pristalice partije Sloboda, bacaju na policiju dimne bombe, upotrebljavali drvene palice i suzavce.

Odjeknulo je nekoliko eksplozija, a mediji javljaju da je eksplodirala i granata.

Prema navodima načelnika kijevskog MUP-a Aleksandra Tereščuka, u sukobima nije stradao nijedan demonstrant, ranjeno je oko stotinu policajaca, a jedan je ostao bez noge.

Učesnici akcije dočekali su usvajanje izmena Ustavu uzvicima "Sramota" i "Dole banda"

Nacrt predviđa da se specifičnosti ostvarivanja lokalne uprave u određenim rejonima Donjecke i Luganske oblasti na istoku zemlje određuju posebnim zakonom.

Radio Sloboda izveštava da učesnici današnjeg protesta smatraju da će poslanici "legalizovati autonomiju okupiranih teritorija Donbasa, amnestirati teroriste i dati im potpunu vlast".

Poslanici Rade nešto pre toga usvojili su u "prvom čitanju" predlog zakona o izmenama koje se odnose na decentralizaciju, sa 265 glasova za.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: