Svilajnac: Gotovi radovi na vrtiću "Dečija radost"

Ozelenjavanjem parka vrtića „Dečija radost“ u Svilajncu na simboličan način označen je završetak radova na obnovi ove ustanove nakon prošlogodišnjih poplava.

Izvor: B92

Subota, 29.08.2015.

20:45

Default images

Vrtić “Dečija radost” potpuno je bio uništen u prošlogodišnjim poplavama, a sada je rekonstruisan zahvaljujući donacijama i u njemu danas boravi više od 400 mališana.

Predsednik opštine Svilajnac objasnio je da je ideja bila da se projekat obnove vrtića završi na svečan i radostan način za sve - ozelenjavanjem parka.

„Ideja je bila da na ovaj način završimo projekat obnove koji smo radili skoro godinu i po dana. Ostalo je samo sređivanje dvorišta.Želim da se zahvalim svima koji su pomogli u obnovi koja je košta blizu 900.000 evra i to ne samo u novcu, nego i u radu“, ističe Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

U ozelenjavanju parka učestvovali su mnogi predstavnici javnog života, diplomatskog kora i medija.

Po jedno drvo parka zasadili su Ambasador Turske, predstavnici Ambasada SAD-a, Velike Britanije, reditelj Kokan Mladenović, direktor fonda B92 Veran Matić, bivši košarkaš Nikola Lončar, glumac Svetislav Bule Goncić, glumica Iva Štrljić, predstavnici Fondacije Novak Đoković i mnogi drugi.

„Akcija je i dalje u toku, ozelenjavanje je znak da obdanište vodi računa o edukaciji dece. Važno je da se deca od malih nogu bave čuvanjem okoline,“ istakao je Veran Matić.

Nakon završene ceremonije zajedničkog ozelenjavanja parka vrtića svi gosti su posetili Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu koji je organizovao "Otvoreni dan", tokom koga su svi posetioci u periodu od 10 do 20 časova, mogli besplatno da posete tu ustanovu.

Na kraju dana je zabeleženo 10.000 poseta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: