Snimak zarobljenog "ruskog vojnika": Putine pomozi

Ukrajinska agencija za državnu bezbednost objavila je video-snimak koji prikazuje navodno zarobljenog ruskog vojnika koji traži pomoć od predsednika Rusije.

Izvor: B92

Petak, 14.08.2015.

19:40

Default images
Screenshot

Muškarac sa snimka je, kako se navodi, Vladimir Starkov (37), ruski vojnik, koji je u julu zarobljen na istoku Ukrajine prevozeći vojnu opremu. Kasnije je optužen za terorizam.

Video prikazuje Starkova kako, odeven u vojnu uniformu, sedi u sobi i moli ruskog predsednika Vladimira Putina da prepozna njegovu službu, pomogne u oslobađanju i obezbedi mu povratak u Rusiju.

"Dragi Vladimir Vladimirovič (Putin)... Ja nisam borac, ja sam činovnik u vojsci i 19 godina sam služio u ruskoj vojsci. A oni me sada ne priznaju. Oni kažu da nema nikog s tim imenom”, navodi Starkov na snimku.

Starkov je zaustavljen 26. jula na kontrolnoj tački blizu Donjecka i odmah je priznao da pripada Oružanim snagama Rusije. Optužbe za terororizam je negirao.

Ukrajina ovim videom pokušava da dokaže da je ruska vojska umešana u sukobe u istočnoj Ukrajini.

Rusija je ponovo porekla da se njeni vojnici bore u Ukrajini, iako priznaje da se ruski građani, uključujući aktivne vojnike, kao dobrovoljci bore na strani separatista, prenose ukrajinski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: