"Letnja" temperatura i na Kopaoniku

U Srbiji je najtoplije u Velikom Gradištu, gde je u 18 sati izmereno 36 stepeni, a najsvežije na Kopaoniku, gde je temperatura 21 stepen.

Izvor: B92

Petak, 17.07.2015.

18:33

Default images
foto: Tanjug

U Novom Sadu, Zrenjaninu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Ćupriji, Nišu i Leskovcu izmereno je 35 stepeni, dok je na Paliću, u Somboru, Kikindi i Negotinu izmereno 34 stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Požegi, Kraljevu, Kruševcu, Kuršumliji i Vranju izmereno je 33 stepena.

Najsvežije je na Kopaoniku, gde je u 18 sati izmeren 21 stepen, u Dimitrovgradu 23, na Crnom vrhu 26, Zlatiboru 28 i Sjenici 29 stepeni.

RHMZ upozorio je da će za vikend i tokom iduće sedmice na području Srbije biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 38 stepeni, a da će najtoplije biti u nedelju 19. jula sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od oko 39 stepeni.

Danas je za podrucje cele Srbije na snazi narandžasti meteo-alarm, a od sutra biće aktivan crveni meteo-alarm.

Crveni meteo-alarm oznacava vrlo opasno vreme, da se mogu očekivati opasne pojave takvog inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Lekari savetuju izbegavanje sunca u najtoplijem delu dana, kao i češće uzimanje tečnosti i konzumiranje lagane hrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: