Suđenje za zloupotrebe u SIEPA 22. septembra

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 22. septembar početak suđenja bivšoj ministarki za telekomunikacije Jasni Matić i njenim saradnicima.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

15:41

Default images
foto: Tanjug

Njima će se suduti zbog sumnje da su zloupotrebama u Agenciji za promociju izvoza i stranih ulaganja (SIEPA) oštetili budžet Srbije, pošto je danas okončano pripremno ročište.

Suđenje je zakazano za 22. septembar, kada bi optuženi trebalo da detaljno izlože svoju odbranu.

Pripremno ročište je shodno zakonu bilo zatvoreno za javnost.

Optužnicom su pored Matićeve obuhvaćeni su bivši čelnici SIEPE Božidar Laganin, Vesna Perić i Bojan Janković.

Terete se za produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Protiv Matićeve i ostalih sprovedena istraga zbog sumnje da su u SIEPA od 2006. do 2013. neosnovanim isplatama po osnovu "ugovora o nepostojecim autorskim delima" oštetili budžet Srbije za oko 120 miliona dinara, a za sebe i druga lica pribavili imovinsku korist od 90 miliona dinara.

Matićeva i ostali su bili uhapšeni 26. marta prošle godine i u pritvoru su bili do 15. aprila od kada se brane sa slobode.

Matićeva je bila ministarka za telekomunikacije u vladi Mirka Cvetkovića i nekadašnja direktorka Agencije za strana ulaganja, kadar G17 plus, bila je i državni sekretar za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: