Lavrov, Keri, Zarif i Fišer o terorizmu i Iranu

Sergej Lavrov, Džon Keri, Muhamed Džavad Zarif i Hajnc Fišer razgovarali su u Beču o borbi protiv terorizma i iranskom nukelarnom programu.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

20:50

Default images
Foto: Beta, AP

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u izjavi novinarima rekao da nije doputovao u Beč zbog pregovora o nuklearnom programu Irana već da pre svega želi da razgovara sa svojim kolegama državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem i šefom irnaske diplomatije Mohamadom Džavadom Zarifom o borbi protiv terorizma.

Lavrov se sastao i sa austrijskim predsednikom Fišerom sa kojim je razgovarao nešto manje od sat vremena o ukrajinskoj krizi, borbi protiv terorizma i pregovorima o nuklearnom programu Irana.

Prema saopštenju iz kabineta Fišera, kako prenosi APA, Lavrov je informisao predsednika Austrije o razgovorima koje je predsednik Rusije Vladimir Putin vodio sa sirijskim šefom diplomatije Validom Mualemom u Moskvi.

Putin je tom prilikom pozvao na novi međunarodni savez protiv terorizma za borbu protiv ekstremističke organizacije Islamska država u Siriji i Iraku.

Kada je reč o ukrajinskoj krizi Fišer i Lavrov su izrazili nadu da će na osnovu sporazuma iz Minska postepeno moći doći do miroljubivog rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: