KiM: pucano na vozila Euleksa

Češka policija je saopštila da su tokom vikenda nepoznati ljudi na severu Kosova pucali na automobile s češkim i nemačkim policajcima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

14:07

Default images

Sve se završilo samo s razbijenim šoferšajbnama i niko nije povređen.

Nepoznati napadači osuli su u nedelju popodne paljbu na dva automobila Euleksa s četvoricom čeških i jednim nemačkim policajacem, i s prevodiocem.

"Oba automobila strelac je pogodio po dva puta u vetrobransko staklo. Nikome se ništa nije desilo. Kalibar tek procenjujemo. S obzirom na zaštitu vozila i oštećenja, možemo da pretpostavimo da se radilo o oružju manjeg kalibra, približno do devet milimetara", saopštila je portparolka Prezidijuma Policije Češke, Jana Macalikova.

Istragu napada vodi Euleks u saradnji s lokalnom policijom, a Macalikova je kazala da motiv napada nije sada poznat, ali da je moguće da se radilo o pokušaju ubistva.

Češki policajci na koje je neko na Kosovu pucao iz jedinice su zadužene za obezbeđenje svedoka prilikom prevoza, konvoja i strane funkcionere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: