"Zaštita gej osoba u interesu HR"

Hrvatska je u zaštiti gej osoba među vodećima u Evropi i to je u interesu zemlje koja je mala i mora biti otvorena, smatra hrvatski premijer Zoran Milanović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2015.

16:15

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Ne možemo biti zakopčani, rigidni i zatucani, naročito ne u turizmu", poručio je premijer najmlađe članice Evropske unije.

Osvrnuvši se na referendum u Irskoj, na kojem je većina birača podržala legalizaciju istopolnih brakova, Milanović je ocenio da su na taj način Irci podigli ugled svoje zemlje.

"Prilično uverljivom većnom irska nacija, tradicionalna, konzervativna i dominantno katolička, donela je takvu odluku", istakao je premijer.

Kako je podsetio, Irci su samo pre dve decenije tesnom većinom na referendumu dopustili administrativni razvod braka, prenela je Hina.

"Dvadeset godina kasnije, ta uspešna nacija donela je potpuno drugačiju odluku", naglasio je Milanović i to ocenio "iskorakom".

Predsednik hrvatske vlade je napomenu i da su u kampanji "za", uz slavne osobe, najglasniji bili pripadnici poslovne zajednice, koji su u tome videli priliku za poboljšanje vlastitog, ali i imidža zemlje.

"Možemo biti konzervativni ili liberali, ali ovde govorimo o konkretnim poslovnim prilikama, o tome da svet danas diše, deluje i razmišlja na jedan način", ističe Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: