"Neće biti nereda zbog izručenja"

Potpredsednik SRS-a Milorad Mirčić rekao je za N1 da članovi i simpatizeri te partije neće praviti nerede u slučaju da Vojislav Šešelj bude izručen Hagu.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

20:19

Default images
Foto: FoNet

“Članovi SRS će nastojati da sačuvaju preko potrebni mir. Želimo da sačuvamo mir, ne želimo sukobe. Svesni smo činjenice da korupmirani tužilac, Žalbeno veće i vlast u Srbiji žele da vrate Šeselja u pritvor“, rekao je Mirčić u Dnevniku N1.

On dodaje da radikali nikad nisu pravili nerede i izazivali nemire i dodaje da nema razloga da to sada čine.

„Moraju Vučić i Nikolić da unesu u avion Šešlja, a šta ima uzvišenije od toga da ga oni pakuju u avion, čoveka koji ih je politički afirmisao“, kaže Mirčić.

Podsećamo, lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku da se on vrati u Hag do 26. maja, ali da se neće dobrovoljno predati.

Osim toga, ranije tokom dana, predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je nalog Haškog tribunala o vraćanju Vojislava Šešelja iskorišćen kako bi se dodatno destabilizovala Srbija.

Inače, glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc u Beograd dolazi u ponedeljak, a njegova poseta će trajati dva dana, saopšteno je iz Tribunala.

Kako je ranije saopšteno iz SRS, Haški tribunal je podneo zahtev Srbiji da lider SRS bude vraćen sa privremene slobode u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, do 26. maja, odnosno utorka, kada se i završava Bramercova poseta Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: