"Britaniji je mesto u EU"

Britaniji je mesto u EU, a troškovi potencijalnog izlaska iz Unije bi bili ogromni, izjavio je evropski komesar za ekonomska i monetarna pitanja Pjer Moskovisi.

Izvor: B92

Petak, 08.05.2015.

21:01

Default images
Foto: Beta/AP

On je to izjavio posle pobede Konzervativne stranke britanskog premijera Dejvida Kamerona na parlamentarnim izborima u Velikoj Britaniji.

"Britaniji je mesto u Evropskoj uniji, i to je u njenom interesu, ali i u interesu čitave Evropske unije", izjavio je Moskovisi za francuski radio Evropa 1, a prenosi agencija Rojters.

"Kameron će uraditi ono što misli da treba da uradi u pogledu potencijalnog referenduma o članstvu Britanije u Evropskoj uniji", izjavio je Moskovisi.

Kako podseća Rojters, Kameron je obećao da će, ako pobedi njegova Konzervativna stranka, on održati referendum o članstvu njegove zemlje u EU.

"Sve ekonomske studije pokazuju da bi politički i ekonomski troškovi takozvanog Bregzita (izlaska Britanije iz EU) bili ogromni, a pre svega po Veliku Britaniju", naveo je Moskovisi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: