"Ne dam Gazivode pa nema poglavlja"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da EU treba da kaže zbog čega još nisu otvorena poglavlja u pristupnim pregovorima.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 07.05.2015.

12:54

Default images
foto: Tanjug

On je rekao da će s komesarom za susedsku politiku Evropske unije Johanesom Hanom razgovarati o tome šta je Srbija do sada uradila i naveo da je primetio da je sve pitanje dijaloga s Prištinom.

“Nemojte da nam kažete da poglavlja nisu otvorena zbog Briselskog sporazuma. Šta je to što Srbija iz tog sporazuma nije ispunila? Kažite lepo da je problem u nečem drugom, neka pitaju što neću da dam 100 odsto Gazivoda. Ja neću da dam. Neka kažu da zbog toga nema otvaranja“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je Beograd nudio odnos vlasništva 50-50 odsto, ali da Priština to nije prihvatila, dodajući da je iz Briselskog sporazuma ostalo šest od 15 tačaka i ponovio da se one tiču ZSO.

On je rekao da još nije formirana Zajednica srpskih opština, na čijem formiranju on insistira od početka.

"Uradili smo i ono što je najteže za Srbiju, a to je plan o pravosuđu. I to smo potpisali", poručio je Vučić.

Predsednik Vlade je istakao da će s Hanom razgovarati o tome šta je konkretno razlog za neotvaranje poglavlja u pregovorima Srbije i EU i podvukao da to sigurno nije zbog Briselskog sporazuma, jer tvrdi da je naša strana sve iz tog sporazuma primenila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: