KG: Uhapšen napadač na Milenića

Noćas je u Kragujevcu hapšen I. V. koji je juče, oko 19 časova, fizički napao funkcionera stranke Zajedno za Šumadiju i profesora Sašu Milenića.

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2015.

08:35

Default images

Tom prilikom Milenić je teško povređen.

Uhapšenom I. V. (49) iz Kragujevca policija je odredila meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje, saopštila je policija.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Saši Mileniću je slomljena jagodična kost i on je zadržan u bolnici, gde će ostati još nedelju dana do operacije, javio je dopisnik B92.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolć i predsednik Skupštine grada Milan Urošević osudili su fizički napad na odbornika opozicione stranke Zajedno za Šumadiju, profesora Prve kragujevačke gimnazije Sašu Milenića.

"Vest da je sinoć u Kragujevcu pretučen Saša Milenić duboko me je uznemirila i potresla. Napad na Milenića je neprihvatljiv i gnusan čin, koji mora biti odmah rasvetljen. Svako ko poznaje gospodina Milenića može da posvedoči da je reč o miroljubivom čoveku, koji nije sklon nasilju, što ovaj incident čini još težim", naveo je Nikolić u izjavi za javnost.

Predsednik Skupštine grada Milan Urošević apelovao je na nadležne da u što kraćem roku ispitaju sve okolnosti napada i na adekvatan način kazne počinioca.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su motivi fizičkog napada na odbornika Zajedno za Šumadiju Sašu Milenića u Kragujevcu nepoznati, istakavši da je to što se dogodilo nedopustivo i da će policija uvek, kao i u ovom slučaju, brzo reagovati.

Stefanović je na konferenciji za novinare naglasio da će Srbija biti stabilna i bezbedna zemlja i da će policija reagovati u svim slučajevima kada je ugrožena nečija bezbednost.

Milenića je juče, oko 19 časova, fizički napao ispred Prve kragujevačke gimnazije gde radi kao profesor, I. V., koga je policija ubrzo uhapsila.

Napadaču je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti predat Osnovnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivična dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje.

Saša Milenić, zbog zadobijenih povreda, zadržan je na bolničkom lečenju na Klinici za otorinolaringologiju, gde su mu ustanovljene teške telesne povrede, a reč je o prelomu leve jagodične kosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: