Nikolić: Sa Vladom ću pomoći VS

Redovna godišnja analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2014. održana je danas u Novom Sadu

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

16:08

Default images
Foto: Tanjug

Predsednik Republike Tomislav Nikolić istakao je da će, kao vrhovni komandant, zajedno sa Vladom Srbije uvek pomoći vojsci da ostvari svoje ciljeve, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Predsednik Nikolić rekao je da je zadovoljan ocenom jer je uočljiv napredak u odnosu na prethodnu godinu.

On je naglasio da će, kao vrhovni komandant, zajedno sa Vladom Republike Srbije uvek pomoći vojsci da ostvari svoje ciljeve.

Naša vojska je uzor u regionu i šire, istakao je predsednik Srbije.

Nikolić je rekao da je svestan da Vojska Srbije deli sudbinu građana, samim tim i nedaće, i da treba otići do svakog vojnika, razgovarati sa njim i uliti mu nadu u bolja vremena.

U toku analize sagledani su uslovi u kojima je Vojska Srbije izgrađivala operativne i funkcionalne sposobnosti, zadaci izvršeni u 2014. godini, stanje kadra i logistike u funkciji izgradnje operativnih sposobnosti, sposobnosti Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Komande za obuku za izvršenje dodeljene misije i elementi operativnih i funkcionalnih sposobnosti za 2014. godinu, kao i druga pitanja koja utiču na održavanje i razvoj sposobnosti Vojske Srbije.

Analizi su, pored predsednika Nikolića, prisustvovali ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Posle analize organizovan je prikaz naoružanja i opreme koji će biti uvedeni u naoružanje Vojske Srbije u narednom periodu, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: