"DS da radi sve suprotno od vlasti"

Demokratskoj stranci je potreban radikalni otklon od grešaka iz prošlosti, uveren je potpredsednik DS Borislav Stefanović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.03.2015.

17:45

Default images
Foto: Tanjug (arhiva)

On najavljuje da će uskoro predložiti stranački program koji bi omogućio takav zaokret koji će, prema njegovom uverenju, biti spas za Demokratsku stranku.

"Reč je o programu okrenutom prevashodno aktivnoj socijalnoj politici i borbi protiv neoliberalnog kapitalizma, što je spas i za DS, ali može da bude i snažno političko oružje u rukama građana Srbije koji su ugroženi", rekao je Stefanović u izjavi Tanjugu .

Njegov program, dodaje, ima sličnosti s aktuelnim programom DS, ali i novina kojima se potencira rešenost stranke da napravi politički, ideološki, programski i kadrovski zaokret u odnosu na dosadašnji rad.

"Zbog ogromnih grešaka koje smo pravili u prošlosti građani moraju da vide da se razlikujemo od vlasti i da nudimo nešto novo i bolje i suprotno od onoga što nudi aktuelna vlast", rekao je Stefanović, koji veruje da njegovi predlozi mogu biti od koristi DS-u, te da se nada da će ih stranka prihvatiti.

On navodi i da će svakako dati lični doprinos pisanju programa vlade u senci koju je formirala DS, a ukoliko bude pozvan da to učini, jer, kako kaže, podržava njen rad i očekuje da ona istinski bude "jedan važan segment opozicionog rada protiv ove vlasti koja pokazuje nesposobnost na svakom koraku".

Kaže da mu je lider DS Bojan Pajtić ponudio potpredsedničko mesto u toj vladi, ali da ga nije prihvatio jer smatra da je u ovom trenutku korisniji u skupštini gde je šef poslaničkog kluba.

"Imam puno obaveza u poslaničkoj grupi kojima želim da se posvetim. Smatram da je odgovorno obavljati ovu jednu funkciju koja je i ovako dovoljno teška i izazovna. To sam rekao Pajtiću koji je to prihvatio", kaže Stefanović.

On od stranke očekuje pobednički program kojim će zbrisati sadašnju vlast i u slučaju da DS ne prihvati njegove predloge i navodi da bi pogrešno bilo da suština postojanja vlade u senci bude u tome da se poredi s vladom Aleksandra Vučića.

"Mislim da bi to bio pogrešan put, jer, zbog ogromnih grešaka koje je DS pravila u prošlosti, građani moraju da vide da se ta stranka razlikuje od vlasti i da nudimo nešto novo i bolje od onoga što nudi aktuelna vlast", naveo je Stefanović.

Komentarišući poziv lidera Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića na akciono jedinstvo prozapadne opozicije, Stefanović je oprezan i kaže da najpre treba videti da "pojedini segmenti te prozapadne opozocije počnu da budu drugačiji u odnosu na vlast i da čujemo neku kritiku vlasti sa njihove strane".

Ovo stoga što mu se, kako kaže, čini da se neki delovi opozicije kreću u začaranom krugu besmisla i irelevantnosti, zbog čega insistira na jasnom programu o rešenjima koja su drugačija i dijametralno suprotna od onoga što radi vlast.

U tom smislu za njega je rasprava o novom DOS-u potpuna iluzija jer je uveren da niko u Srbiji ne želi da gleda "reciklirane ljude, stare lidere koji se skupljaju zajedno na jednoj bini i drže se za ruke".

"Za to niko neće glasati, ljudi žele da vide nešto što je bolje za njih i njihovu budućnost", uveren je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: