"Napredak u UKR, treba još bolje"

Situacija u Ukrajini je bolja ali treba još da se "poboljša", naveli su u telefonskom razgovoru Oland, Merkelova, Putin i Porošenko, ističe Jelisejska palata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

23:17

Default images
Foto: Beta, AP (arhiva)

"Razmotreno je stanje sprovođenja paketa mera usvojenog u Minsku 12. februara. Napredak je konstatovan, ali situacija treba da se poboljsa", navodi se u saopštenju.

Četvoro lidera dogovorili su se da zatraže od OEBS da ima direktniju ulogu kako bi se poboljšala primenu prekida vatre i povlačenje teškog naoružanja i da daje dnevne izveštaje o njihovom sprovođenju, navodi se u saopštenju.

Oni su takođe ocenili da bi oslobađanje zatvorenika i humanitarna pomoć trebalo da se sprovodi uz pomoć Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, predstavnici ministarstava spoljnih poslova zemalja na koje se ovo odnosi sastaće se u petak da razmotre primenu paketa mera usvojenih u Minsku.

Rešenje ukrajinske krize je danas bio predmet intenzivne diplomatske aktivnosti i u Ženevi, tokom otvorene sednice Saveta UN za ljudska prava UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: