Zatražen pritvor za sudiju

Tužilaštvo BiH predložilo je određivanje jednomesečnog pritvora sudiji Suda BiH Azri Miletić,

Izvor: B92

Petak, 27.02.2015.

19:56

Default images

Ona je osumnjičena za primanje poklona ili drugih oblika koristi i kršenje zakona.

Pritvor je zatražen i za Ramu Brkića i Senada Šabića, protiv kojih se u tom sudu vodi proces, a koji se sumnjiče za davanje mita, potvrđeno je agenciji Fena u državnom Tužilaštvu.

Njih troje uhapsili su u sredu pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u akciji kodnog naziva "Čekić", sprovedenoj po nalogu Tužilaštva i Suda BiH.

Odluku u vezi s predlogom Tužilaštva za određivanje pritvora Sud će doneti u zakonskom roku.

Brkić, bivši komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona, i Šabić bili su prvostepenim presudama osuđeni na višegodišnje kazne zatvora zbog organizovanog kriminala i proizvodnje i trgovine drogom.

Drugostepenom presudom Veća Apelacionog odeljenja Suda BiH, u kojem radi sudija Miletić, Brkić je proglašen krivim za krivično delo zloupotreba položaja ili ovlašćenja i kazna mu je smanjena sa 11 na jednu godinu zatvora.

Istom presudom uvažene su žalbe i branilaca Šabića, kao i trećeoptuženog u tom predmetu.

Ukinuta je prvostepena presuda kojom je Šabić bio osuđen na deset godina zatvora i određeno održavanje pretresa pred većem Apelacionog odeljenja Suda BiH, podsetio je juče "Dnevni avaz".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: