Putin u Minsku, Rusi za diplomatiju

Ruski predsednik Vladimir Putin otputovaće u Minsk na sastanak sazvan zarad rešavanja ukrajinske krize, potvrdio je Kremlj.

Izvor: B92, Raša tudej

Sreda, 11.02.2015.

12:19

Default images
Foto: Beta/AP

U Belorusiju putuju i ukrajinski predsednik Petro Porošenko, kao i nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland.

"Vladmir Putin danas odlazi u Minsk, gde će učestvovati na sastanku formata 'iz Normandije'", navodi se u saopštenju Kremlja.

U Jelisejskoj palati rečeno je da Merkelova i Oland putuju u Minsk da "bi sve pokušali" radi pronalaženja diplomatskog rešenja krize.

Porošenko je takođe potvrdio svoje učešće na sastanku koji bi, prema diplomatskim izvorima, trebalo da počne u 16.00.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je siguran da će mirovni pregovori u Minsku dovesti do političkog rešenja konflikta u Ukrajini.

"Stručnjaci rade. Ima značajnog napretka", rekao je ministar, ali je odbio da otkrije detalje nacrta sporazuma, objavila je "Raša tudej".

Diplomatski izvor iz Rusije izjavio je za Rojters da postoji 70 odsto šanse da lideri Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke postignu dogovor.

"Predsednici ne putuju uzalud", izjavio je izvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: