"Smederevo primer inkluzije Roma"

Koordinatorka za romska pitanja u GU Smedereva Đulijeta Sulić primeljena je u stalni radni odnos čime je taj grad pokazao primer u inkluziji Roma.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.02.2015.

00:27

Default images

Ona je agenciji Beta rekla da rad koordinatora u gradskim i opštinskim upravama finansira UNDP, ali da je Smederevo ispoštovalo ugovor napravljen još 2007. godine i u stalni radni odnos posle određenog vremena primilo koordinatora.

Prema njenim rečima, pojedine gradske uprave koordinatorima ugovore samo produžavaju na određeno vreme i raskidaju ih, ma koliko bili dobri i potrebni.

Većinom gradske uprave prihvate na određeno vreme Roma za koordinatora, posebno kada čuju da će ga finansirati neko drugi.

"Kada prođe šest meseci, pozivajući se na Zakon o zapošljavanju i ugovor se ne produži jer treba gradska uprava da nastavi finansiranje", objašnjava Sulić.

"Problemi Roma su gde god se okrenu: i u zdravstvu, i kod zapošaljavanja, u obrazovanju, na svakom koraku. Mi smo tu da usmeravamo te ljude da se snađu, potraže pomoć, pravni savet, nismo svemogući, ali smo itekako potrebni našem narodu", rekla je Sulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: