Pao plafon u školi u Vučju

Deo plafona koji je renoviran prošle godine u osnovnoj školi "Bora Stanković" u Vučju, kod Leskovca, pao je u noći između petka i subote.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 01.02.2015.

11:01

Default images

U kabinetu za hemiju kompletan plafon površine 70 kvadranih metara pao je preko đačkih klupa i stolica. Metalno-gipsana konstrukcija koja je bila pričvršćena za drvene grede pala je tokom noći i uništila učionicu.

"Dobro je što se desilo tokom vikenda kada deca nisu u školi. Kako je plafon u svih šest učionica na spratu i sportskoj sali renoviran u isto vreme, odlučili smo da deca od sutra pohađaju nastavu u susednoj srednjoj školi. Obavešteni su svi nadležni i očekujemo da nadzorni organi i inspekcijske službe utvrde koliko je bezbedno da učenici pohađaju nastavu u tim učionicama", rekla je direktorka škole Nadica Filipović.

U noći kada je pao lafon na području Vučja duvao je jak vetar, medjutim tačan uzrok utvrdiće policija i nadležne službe.

Školska uprava u Leskovcu o svemu je obavestila Ministarstvo prosvete.

Oko 1.000 kvadrata plafona na spratu škole potpuno je renovirano oktobra prošle godine. Za renoviranje plafona iz budžeta grada Leskovca bilo je izdvojeno tri miliona dinara, a radove je kao najbolji ponuđač na tenderu dobila firma "Pionir" iz Vlasotinca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: