"Branićemo se do potpune pobede"

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko obećao je "potpunu pobedu" nad proruskim snagama, koje su objavile pokretanje nove velike ofanzive na Marijupolj.

Izvor: B92

Subota, 24.01.2015.

20:45

Default images

"Mi smo za mir, ali takođe prihvatamo i izazov neprijatelja. Branićemo svoju otadžbinu kako to rade prave patriote - do potpune pobede", stoji u saopštenju ukrajinskog lidera koje prenosi AFP.

Porošenko je zakazao hitan sastanak sa visokim vojnim zvaničnicima u odgovor na raketni napad na Marijupolj u kojem je poginulo 27 osoba

.

Iz Porošenkove kancelarije je saopšteno da se on ranije vratio iz Saudijske Arabije, gde je prisustvovao sahrani bivšeg kralja te zemlje Abdulaha, kako bi koordinisao reakciju na najnoviji napad proruskih snaga, prenosi AP.

Proruski lideri istočne Ukrajine su objavili da odbacuju sve mirovne sporazume sa Ukrajinom i kreću u ofanzivu na više frontova protiv snaga Kijeva kako bi znatno proširili svoju teritoriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: