DNR: Mrtvi borci u NATO uniformama

Portparol Ministarstva odbrane samoproglašene DNR rekao je da je u ruševinama aerodroma u Donjecku pronađeno oružje američke proizvodnje.

Izvor: B92, TASS

Četvrtak, 22.01.2015.

21:11

Default images

Eduard Basurin je takođe istakao i da je u okolini aerodroma, koji je poprište velikih sukoba, pronađeno nekoliko poginulih u uniformama NATO-a.

“Dok smo istraživali zgradu aerodroma pronašli smo veliku količinu oružja američke proizvodnje. Pronašli smo i publikacije na jezicima evropskih zemalja, kao i knjige sa religijskim sadržajem“, naveo je Basurin.

On je istakao i da su pronađeni poginuli borci u uniformama NATO-a, u ruševinama novog terminala.

“Ono što smo pronašli kod njih sugeriše da su oni bili stranci koji su ratovali kao plaćenici“, zaključio je Basurin, a prenosi agencija Tas.

Sukobi oko aerodroma u Donjecku su intenzivirani poslednjih nedelja, što je navelo ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da naredi nove mobilizacije.

Ipak, u četvrtak je saopšteno da su se ukrajinski vojnici povukli s aerodroma, gde je proteklih dana poginulo desetine kako ukrajinskih tako i proruskih boraca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: